Francis Bacon (28 octombrie 1909 – 28 aprilie 1992) a fost un pictor englez de origine irlandeză, cunoscut pentru imaginile sale brute și deranjante. Concentrându-se pe forma umană, subiecții săi includeau răstigniri, portrete ale papilor, autoportrete și portrete ale prietenilor apropiați, cu figuri abstractizate uneori izolate în structuri geometrice. [2] Respingând diverse clasificări ale operei sale, Bacon a susținut că se străduia să redea „brutalitatea faptelor”.

Bacon a spus că a văzut imagini „în serie” și lucrările sale, care numără c. 590 de picturi existente, împreună cu multe altele pe care le-a distrus, [3] s-au concentrat de obicei pe un singur subiect pentru perioade susținute, adesea în formate de triptic sau diptic. Producția sa poate fi descrisă în general ca secvențe sau variații pe motive individuale; incluzând bio-morfurile influențate de Picasso și Furies din anii 1930, capetele masculine din anii 1940 izolate în camere sau structuri geometrice, anii 1950 „papi țipători”, animalele de la mijlocul până la sfârșitul anilor 1950 și figuri singure, crucificările de la începutul anilor 1960, mijlocul până la sfârșitul anilor 1960 portrete ale prietenilor, autoportrete din anii 1970 și picturi mai cool și mai tehnice din anii 1980.

Lithos.ro este o oportunitate pentru pasionații de artă de a cumpăra tablouri și litografii autentice, la prețuri atractive.

Toate operele de artă au fost achiziționate direct de la artiști, galerii de artă sau case de licitații, majoritatea fiind însoțite de un certificat de autenticitate.

Open chat